Kratomový prášek a jeho viv na kvalitu spánku

Problémy se spánkem postihují mnoho lidí a hledání bezpečných a účinných metod na zlepšení spánkových návyků je na vzestupu. V tomto článku se podíváme na fenomén kratomového prášku a jeho potenciální vliv na kvalitu spánku. 

Co je to Kratom?

Kratom (Mitragyna speciosa) je tropický strom původem z jihovýchodní Asie, jehož listy obsahují psychoaktivní sloučeniny. V tradiční medicíně byl využíván pro své analgetické a stimulační účinky.

Potenciální vliv na Spánek:

  1. Ovlivnění nervového systému:
    • Kratom může ovlivňovat nervový systém a přispívat k relaxaci, což by mohlo být prospěšné při snižování úzkosti a usnadňování usínání.
  2. Snižování bolesti:
    • Předpokládá se, že analgetické vlastnosti kratomu mohou pomoci snižovat bolesti, což může být pro lidi s bolestmi, které narušují spánek, výhodné.
  3. Sedativní efekty:
    • Některé druhy kratomu, zejména ty s červenými žilami, jsou spojovány se sedativními účinky, které mohou podporovat klidnější spánek.

Variabilita individuálních reakcí:

Je důležité si být vědom toho, že reakce na kratom mohou být individuální a závisí na faktorech, jako jsou genetika, citlivost na látky a aktuální zdravotní stav.

Doporučené druhy kratomu a dávkování:

  1. Červený kratom:
    • Červené druhy kratomu jsou často preferovány pro své relaxační a sedativní účinky, což může být prospěšné při zlepšování spánku.
  2. Zelený kratom:
    • Zelený kratom může nabízet rovnováhu mezi stimulačními a relaxačními účinky, což by mohlo být vhodné pro ty, kteří hledají podporu při usínání bez výrazného sedačního efektu.

Omezení a vedlejší účinky:

  1. Závislost a tolerance:
    • Dlouhodobé užívání kratomu může vést k rozvoji tolerance a v některých případech k závislosti, což by mělo být bráno v úvahu při dlouhodobém užívání.
  2. Individuální reakce:
    • Někteří jednotlivci mohou zažívat nežádoucí účinky, jako jsou nevolnost a závratě, což může ovlivnit celkový komfort během spánku.

Shrnutí na závěr:

Přestože někteří jednotlivci hlásí pozitivní vlivy kratomu na kvalitu spánku, je nezbytné chápat, že výzkum v této oblasti je omezený. Před zahájením jakékoli formy léčby je vždy vhodné konzultovat s lékařem, zejména pokud existují existující problémy se spánkem nebo další zdravotní stavy. Kratom nenahrazuje konvenční metody péče o spánek, a jeho používání by mělo být provedeno s vědomím a obezřetností.

 Pokud si kratom chceš koupit můžete si ho vybrat zde.