Kratomový prášek a jeho potenciál v léčbě bolesti zad

Bolest zad je běžným problémem postihujícím mnoho jednotlivců ve světě, a hledání účinných způsobů léčby je stále naléhavějším tématem. V poslední době se kratomový prášek stal středem pozornosti v diskusích o přírodních metodách řešení bolesti. Tento článek si klade za cíl prozkoumat možnosti, jak by kratomový prášek mohl přispět k úlevě od bolesti zad.

Co je to kratom?

Kratom (Mitragyna speciosa) je rostlina původem z jihovýchodní Asie. Listy této rostliny obsahují alkaloidy, jako je mitragynin, který má vliv na receptory v mozku a může ovlivňovat vnímání bolesti.

Mechanismy působení na bolest:

  1. Opioidní Receptory:
    • Mitragynin v kratomu může interagovat s opioidními receptory v mozku, což může mít analgetické účinky a potenciálně snižovat vnímání bolesti.
  2. Ovlivnění Nervového Systému:
    • Kratom může také ovlivňovat nervový systém, což může vést k uvolnění svalů a zmírnění napětí, což jsou faktory spojené s bolestí zad.
  3. Antiinflamatorní Účinky:
    • Některé studie naznačují, že kratom může mít antiinflamatorní účinky, což by mohlo pomoci při bolestech spojených s záněty v páteři.

Individuální variability:

Je třeba zdůraznit, že reakce na kratom mohou být individuální a závisí na různých faktorech, včetně dávky, typu kratomu a citlivosti jednotlivce.

Typy kratomu - účinky a dávkování:

  1. Červený Kratom:
    • Červený kratom je obvykle spojován s relaxací, zmírněním bolesti a podporou spánku. Má potenciál poskytovat klidný a uvolněný stav což může být pro lidi s bolestí zad přínosné.
  2. Žlutý Kratom:
    • Žlutý kratom je často považován za střední mezi červeným a bílým kratomem. Může poskytovat energii a zároveň udržovat uklidňující účinky.
  3. Bílý Kratom:
    • Bílý kratom je často spojován s povzbuzujícími a stimulačními účinky. Může zlepšit energii, pozornost a náladu.
  4. Hnědý Kratom:
    • Hnědý kratom je obvykle spojován s vyváženými účinky, které mohou zahrnovat mírnou stimulaci, uklidnění a analgezii.
  5. Zelený Kratom:
    • Zelený kratom se obvykle spojuje s rovnováhou mezi stimulačními a relaxačními účinky. Může zlepšit náladu, energii a soustředění.
  6. Dávkování: Začátečníci by měli začít s nízkými dávkami kolem 2–4 gramů. Pro zkušenější uživatele může být běžná dávka 4–8 gramů.

Důležitost konzultace s lékařem:

Před zahájením jakéhokoli režimu užívání kratomu by měl jednotlivec konzultovat s lékařem. Je nezbytné vzít v úvahu individuální zdravotní stav, další léčbu a možné interakce s léky.

Možné riziko a vedlejší účinky:

  1. Závislost:
    • Někteří lidé vykazují závislost na kratomu, a proto je důležité být obezřetný při dlouhodobém užívání.
  2. Gastrointestinální Problémy:
    • Někteří jednotlivci mohou zažít gastrointestinální problémy, jako jsou nevolnost a zvracení.

Shrnutí na závěr:

Zatímco někteří jednotlivci hlásí pozitivní účinky kratomu na bolest zad, je nezbytné chápat, že tato rostlina není univerzálním řešením a neměla by být používána bez dozoru odborníka na zdraví. Před zahájením jakékoli nové formy léčby by měl být pacient vždy konzultován s lékařem. Bolest zad může být komplexní a vyžadovat individuální přístup k léčbě.

 Pokud si kratom chceš koupit můžete si ho vybrat zde.